Близо 1000 събирачи на трюфели, гъби и билки от цялата

...
Близо 1000 събирачи на трюфели, гъби и билки от цялата
Коментари Харесай

Билкари и гъбари вдигнаха протест в Русе срещу патентен данък

Близо 1000 събирачи на трюфели, гъби и билки от цялата страна излязоха на митинг в Русе против проектозакон, който планува да заплащат патентен налог във всяка община, където правят активността си, съобщи кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.


Протестиращите се събраха на паркинг по пътя за София, след което направиха автошествие до Дунав мост и назад. Според уредниците, в шествието са взели участие над 300 автомобила. Протестиращите блокираха краткотрайно придвижването в сектор от пътя Русе-София.

Събирачите на недървесни артикули подвигнаха плакати срещу предлагането за въвеждане на патентен налог, което за тях било еднакво на геноцид.

Според хората, предлаганият патентен налог не е обективен, по тази причина упорстват да не се постанова, а да имат разрешителни както е при риболовците и ловците за територията на цялата страна. Искат и да се резервира остарелият способ на облагане от 10% на пункта от търговците. Изпратили са писма до МФ и премиера акад Николай Денков с искане за среща, с цел да обяснят за какво би трябвало да отпадне патентният налог, само че без резултат. Заплашват, че в случай че това не се случи, идващият път ще стачкуват пред МФ в столицата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР