Близо 1000 са децата, които чакат за осиновяване у нас.

...
Близо 1000 са децата, които чакат за осиновяване у нас.
Коментари Харесай

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

Близо 1000 са децата, които чакат за осиновяване у нас. В същото време два пъти повече фамилии са на опашката за осиновители, някои от тях – без отговор от години. Защо, макар промяната, системата към момента бави процедури? И чия е отговорността за ориста на децата без родители? Тази събота в „ Темата на NOVA ” журналистът Анна Карадакова и операторът Георги Георгиев влизат в свят, за който постоянно затваряме очите си, свят на „ Ничии и свои “ .

Екипът на NOVA ще отвори вратите на дребното останали домове за деца, лишени от родителска грижа, с цел да ревизира какво се е трансформирало години след абсурда към Могилино и децата, живеещи в бедност там. И още - каква ще е ориста на оставените в четирите огромни институции, които следва да бъдат затворени. Една от стотиците приемни майки у нас разкрива от първо лице по какъв начин се построява краткотрайно семейство и какво е да дадеш на други родители някой, който те е наричал „ мамо ”.

В същото време жена, която не може да има свои деца, чака към този момент 597 дни, с цел да разбере дали страната ще й позволи да бъде осиновител или не. А децата всеки ден протягат ръка – с вяра и любов, която чака да бъде споделена. Очаквайте „ Ничии и свои ” - тази събота по NOVA.

Гледайте „ Ничии и свои “ в „ Темата на NOVA “ - на 2 март, незабавно след Новините на NOVA в 19:00 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР