Близо 1000 фалшиви детски блузи със съмнения, че са произведени

...
Близо 1000 фалшиви детски блузи със съмнения, че са произведени
Коментари Харесай

Задържаха близо 1000 детски блузи на МП Капитан Андреево заради съмнение, че са фалшиви

Близо 1000 подправени детски блузи със подозрения, че са създадени в нарушаване на права върху интелектуалната благосъстоятелност, задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, оповестиха от Агенция „Митници“. Стоката е открита на 06.08.2018 при инспекция на рейс, с българска регистрация, влизащ в страната от Турция при използване на ограниченията по отбрана на интелектуалната благосъстоятелност. Пред митническите чиновници един от пасажерите заявил, че детските блузи са му предоставени от другари, с цел да ги придвижи в България, само че не знаел, че са реплика на световноизвестна марка. Открити са 986 детски блузи с логото на световноизвестната марка „ Disney“, щамповани с известния анимационен воин Мики Маус.

В осъществяване на Европейския Регламент 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и Закона за марките и географските означения имитациите са арестувани и за случая e осведомен правопритежателя на комерсиалната марка.

При други три случая през август в персоналния багаж на пасажери са открити и арестувани общо 440 спортни комплекта и мъжко долни дрехи с логото на световноизвестни марки.

Във връзка със отбраната на права върху интелектуалната благосъстоятелност в осъществяване на Регламент 608/2013 година на Европейски Съюз и Закона за марките и географските означения от началото на годината досега на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при 157 случая са арестувани 135 000 продукта.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР