Близо 1000 български граждани са били подслушване по време на

...
Близо 1000 български граждани са били подслушване по време на
Коментари Харесай

Хаджигенов: Имаме най-голямото масово подслушване. Това е българският Уотъргейт |

Близо 1000 български жители са били подслушване по време на антиправителствените митинги от лятото на предходната година. Имената в описите обаче се допълват. Сред тях са елементарни жители, политици, публицисти, даже един прокурор.

Това разгласи депутатът от " Изправи се БГ! Ние идваме " Николай Хаджигенов след закритото съвещание на Временната комисия за следствие на полицейското принуждение против протестиращи жители на 10 юли и 2 септември 2020. 

" В момента имаме най-голямото всеобщо подслушване на български жители в най-новата ни история, а може би и в най-старата ни история - това е български Уотъргейт, безусловно. Тук са подслушвани стотици български жители. Към сегашния миг имаме 3 листата, в които има 123 - 8 от през вчерашния ден и 1 от през днешния ден български жители ", изясни шефът на комисията.

Той посочи, че в описите на подслушваните лица са публицисти, общественици, цивилен деятели, претенденти за депутати, настоящи политици.

" Лично разпознах име на прокурор от Софийската градска прокуратура в листата ", добави Хаджигенов.

Периодът на подслушванията, от това, което е открито досега, е от 14 юли (2020 г.) до май 2021 година На слушалка са били близо 1000  души, от които са известни имената на 133. 

" Имената в описите се допълват всеки ден, като ще бъдат декласифицирани след месец, а единият от всичките - след 3 месеца, " означи още Хаджигенов. 

За записите под колоните на Министерския съвет на 10 юли той съобщи, че тяхното търсене продължава. 

" Изпратени са и два харддиска от Министерство на вътрешните работи с видеозаписи, касаещи 10 юли. Те са прегледани от сътрудниците на комисията в 70%. Току що пристигна още един хард диск, който занапред следва да се преглежда ", добави депутатът. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР