Близо 100 участници от 8 държави си дадоха среща в

...
Близо 100 участници от 8 държави си дадоха среща в
Коментари Харесай

Русе беше домакин на 24-часов ултрамаратон по затворен маршрут

Близо 100 участници от 8 страни си дадоха среща в Русе по време на второто издание на 24-часовия ултрамаратон по затворен маршрут. Той се организира на градския стадион, а в него имаха опция да се състезават всички искащи.



В 24-часовото съревнование се включиха лекоатлети с национални, европейски и международни достижения, само че и безусловно начинаещи. Специалните посетители, които разсъниха любознанието на публиката в битката си за купата, бяха Ирина Масанова от Кипър и Самена ван дер Мийден от Нидерландия, която обаче беше принудена да приключи присъединяване си.

" Тя беше тръгнала за усъвършенстване на националния връх на Нидерландия, само че получи рецесия. Което е естествено на 24 часа. И спря. Това е много тежко съревнование. Много забавна щафета имаме. Общата възраст на тримата ветерани е 222 години ", сподели Вихрен Иванов-Виро, уредник.



Част от този тим е най-възрастният участник Иван Грозев, който пробяга трасето в щафета с още двама души. Шампионът има своя персонална идея да взе участие в сходен жанр надпревари. И тя е да бъде неразрешено напълно тютюнопушенето и продажбата на цигари на младежи.

" Участвам от първия софийски маратон 1983 година. Участвам в Балканските игри, балкански първенец съм сега в Солун за ветерани. Най-важното за здравето на един човек е първо - храната, второ - спортът и трето - сънят. Няма ли ги тези работи - изгубен си ", счита Иван Грозев.



Със своя идея взе участие и русенката Кристина Борисова. Тя и хора като нея бягаха в щафета, с цел да привлекат средства за построяването на водно-рехабилитационен център за деца с разнообразни усложнения.

" Тук има хора от 5-6 страни, от няколко континента, които се състезават и които одобриха таксите за присъединяване да отидат точно за тази идея ", сподели Кристина Борисова.



Според уредника Вихрен Иванов главната цел на ултрамаратона е да притегли вниманието и да увлече повече хора. Смята, че с бягането всеки може да си подсигурява здраве и дългоденствие.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР