Близо 100 студенти и над 2500 военнослужещи са помогнали на

...
Близо 100 студенти и над 2500 военнослужещи са помогнали на
Коментари Харесай

100 студенти и 2500 военни са помагали след наводненията

Близо 100 студенти и над 2500 военнослужещи са помогнали на потърпевшите след наводненията в Карловско. 
Доброволците от университети от цялата страна се включиха още веднъж в помощ за село Богдан, оповестиха от Националното посланичество на студентските препоръки. В последната си акция младежите са се разпределили в 15 къщи, като са  чистили дворове и пространства от тиня, камъни, корени и клони. Националното посланичество на студентските препоръки стартира през септември самодейност за подкрепяне на популацията от потърпевшите от наводненията села, които са покрай Карлово - Богдан, Каравелово и Слатина.
От Министерството на защитата оповестиха, че  2527 военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили са помогнали до този миг на потърпевшите. В с. Каравелово са почистени 90 къщи, 104 дворове, две публични здания и 3 км наранени улици. В с. Богдан военните са се погрижили за 67 къщи, 70 дворове и към 3 км от засегнатите улици. 
Вчера стартира монтирането на фургоните и в третото потърпевшо от наводненията село - Богдан. Там на хората се дават най-вече краткотрайни постройки - 17, а в тях ще живеят 27 души. 
Кметът на селото се е обърнал към представители на държавни институции с молба част от сумата за отопление на живеещите във фургоните да бъде поета от страната. 
Междувременно стартира и възобновяване по водопреносната мрежа в Богдан. Около 5 км от нея беше напълно разрушена. До 20 дни би трябвало да бъдат построени краткотрайните водопроводи и в трите села.
От Общинския спешен щаб опровергаха клюки за нови описи на вреди. Няма потребност да се подават нови молби с описи на унищожено и потърпевшо имущество в селата Богдан, Каравелово и Слатина, безапелационни са от щаба.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР