Близо 100 студенти - доброволци, от университети от цялата страна,

...
Близо 100 студенти - доброволци, от университети от цялата страна,
Коментари Харесай

Близо 100 студенти помогнаха на пострадалите от наводненията в село Богдан

Близо 100 студенти - доброволци, от университети от цялата страна, се включиха още веднъж да оказват помощ на потърпевшите от наводненията в село Богдан, оповестиха от Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) към висшите учебни заведения.

С организацията на Националното посланичество на студентските препоръки и на Националния юношески конгрес доброволците още с идването си се разпределиха в 15 къщи, които са декларирали, че се нуждаят от помощ. Работата в потърпевшите от наводненията къщи включваше, най-вече изчистване на дворове и пространства от тиня, камъни, корени и клони.

От НПСС насочат специфични благодарности към най-големите делегации, проведени от Студентския съвет на Университета за национално и международно стопанство (УНСС), Студентския съвет при Университета за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), и от Студентския съвет при Университета " Проф. доктор Асен Златаров " в Бургас.

Националното посланичество на студентските препоръки стартира през септември акция за подкрепяне на популацията от потърпевшите от наводненията села, които са покрай Карлово - Богдан, Каравелово и Слатина.

На 16 и 17 септември студенти от цялата страна участваха в разчистването и обезпечаването на достъп до всички къщи, потърпевши от пороите в селата до Карлово.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР