Близо 100 състезатели от всички краища на България са заявили

...
Близо 100 състезатели от всички краища на България са заявили
Коментари Харесай

Най-добрите родни планински колоездачи ще мерят сили на Витоша през уикенда

Близо 100 състезатели от всички краища на България са декларирали присъединяване си все още в осмото следващо издание на " Home Mountain Bike Cup ". Събитието е включено в календара на Столична Община и фондация " София Европейска Столица на Спорта " и ще се организира на 17-18 октомври на Витоша.

Трасето за втурване " Бай Кръстьо " над Драгалевци по което ще се организира конкуренцията е с дължина към 2 км и включва голям брой стръмни, скоростни прави и разнообразни естествени и изкуствени трудности, като корени, камъни, скокове, дропове и други.

Дисциплината Спускане (Даунхил) е една от най-атрактивните в планинското колоездене и съставлява самостоятелно втурване през кръстосан терен за време, като зрелищните спускания на състезателите могат свободно да се следят от публиката около трасето. " Home Mountain Bike Cup " ще бъде 4-ти кръг от Виваком Даунхил Сериите за 2020 и ще носи точки за генералната класация.

Регистрацията за присъединяване към момента е отворена, а искащите да се включат в " домашната " конкуренция би трябвало да се запишат авансово онлайн на www.conceptcreative.org/hmbc Участниците в надпреварата ще бъдат разграничени в общо 6 възрастови категории - Деца до 14 години, Юноши 15-16, Юноши 17-18, Мъже хайлайф, Мъже Мастър и Жени, а за всички спечелили има готови парични и предметни награди предоставени от сътрудниците на събитието - Виваком, Ред Бул, Допелхерц, Скот България и Моторола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР