Близо 100 мигранти от кораба Open Arms, който стоеше от

...
Близо 100 мигранти от кораба Open Arms, който стоеше от
Коментари Харесай

Мигрантите от кораба Open Arms слязоха на о. Лампедуза

Близо 100 мигранти от кораба " Open Arms ", който стоеше от 19 дни край италианския остров Лампедуза, слязоха на брега, съобщи Би Би Си.

Това стана със заповед на италиански прокурор , който постанови евакуация на хората от плавателния съд.

Мигрантите - най-вече от африкански страни, бяха приветствани от деятели , които ги приветстваха и скандираха " добре пристигнали ".

По-рано на брега слязоха 27 малолетни, които се намираха на кораба без предружители.

От испанската благотворителна организация " Proactiva Open Arms ", която е притежател на кораба, обявиха, че в този момент хората ще могат да получат лекуване на място.

Прокурорът Луиджи Патронаджо във вторник персонално посети кораба, след което разгласи решението си за изтегляне на хората и задържане на плавателния съд. Той не се съобрази със заповедта на вътрешния министър Матео Салвини да не се позволяват до пристанищата на страната кораби с мигранти.

" Ако някой счита, че може да ме сплаши с следващата тъжба и желае да докара нещата до съд, доста бърка ", написа Салвини във Facebook.

По-рано беше обявено, че Испания е изпратила боен транспортен съд, с цел да вземе бежанците от " Open Arms ". Тревога будеше здравословното им положение и невъзможността на получат лекуване поради възбраната да слязат на брега.
 Корабът на
Корабът на " Оупън армс " отхвърли да се насочи към испанско пристанище

Положението на борда е сериозно и 5-дневното корабоплаване е нереалистично
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР