Близо 100 души се борят с потушаването на пожара край

...
Близо 100 души се борят с потушаването на пожара край
Коментари Харесай

100 души се борят с пожарите край селата Присадец и Маточина

Близо 100 души се борят с потушаването на пожара край селата Присадец и Маточина. Това заяви комисар Тошко Бързилов, шеф на Националния действен център на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ПБЗН), представен от организация " Фокус ".
„ Пожарът, който се развива край Свиленград, е на към 1200 дка. В момента има 7 противопожарни автомобила, непринудено формирование от Тополовград – 20 индивида, 10 души от Свиленград, модулно формирование на армията от 30 индивида и 7 пожарни автомобила с 30 пожарникари. В момента се работи по целия фронт на пожара. На сегашния стадий няма заплаха за обитаемоте места и хората “, изясни комисар Бързилов.
По думите му другият пожар при село Сакарци е стеснен още от нощес, единствено се охранява и няма развиване. „ Засегнатите площи са към 800 дка. Има 2 автомобила, които са там на дежурство и го охраняват “, изясни още той.
Припомняме, че тази заран в 05.00 часа военнослужещи от формирование 52 740 в Хасково се включиха в гасенето на огромния пожар край селата Присадец и Маточина. 35-те униформени с техника се включиха в поддръжка на екипите от пожарникари, горски чиновници и доброволци, които от през вчерашния ден се пробват да овладеят пламъците в труднодостъпния регион. Пожарът обхвана над 1000 декара повърхност в пограничния регион. Изпепелени са сухи треви, шубраци и лесонепригодни площи.
Другият пожар при село Сакарци беше локализиран нощес. Бяха оставени дежурни екипи, с цел да управляват региона. Там пламъците унищожиха над 800 декара площи.
За през днешния ден в съвсем цялата Хасковска област е оповестена екстремална заплаха за пожари. Температурите остават високи, изсъхнало е, духа и мощен вятър, което е причина за пораждане и бързо разгръщане на пожари.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР