Близо 100 души са загинали, а 20 хиляди са останали

...
Близо 100 души са загинали, а 20 хиляди са останали
Коментари Харесай

Продължават спасителните операции след разрушителното земетресение в Индонезия

Близо 100 души са починали, а 20 хиляди са останали без дом след унищожителното земетресение в Индонезия със мощ от 7 по Рихтер. Спасителните интервенции не престават, само че шансът да бъдат открити още оживели е все по-малък. Ето историите за двама души, като по знамение са останали живи под руините.

Разрухата, след 7 по Рихтер. В рамките на седмица, серия от мощни земетресения разклатиха Индонезия, а съгласно локалните поданици - месеци ще са нужни, до момента в който могат да се върнат към естествения си метод на живот. Хиляди са без дом, други нямат вода или електричество. Капацитетът на лечебните заведения е напълнен.
- Наложи се да наместваме част счупените кости на хората по домовете им, тъй като лечебните заведения към този момент са претъпкани и не могат да поемат повече пациенти.
Две истории дадоха вяра, че не всичко е изгубено. В момента на земетресението в тази джамия, срината със земята, се провеждала вечерна молитва. Един от вярващите, като по знамение оживял. По думите му, с него е имало доста хора, които обаче към момента не са открити.

23-годишната Надя Реванале, е същинско знамение за избавителните екипи. Младата жена била приклещена под останките на супермаркет. Никой не вярвал, че е допустимо да бъдат открити оживели. Докато не я чули да вика за помощ.

Маркус Ерик, доброволец: Изненадахме се. Мислехме, че ще открием единствено телата на починали. След това чухме глас и намерихме дамата невредима. Беше попаднала във въздушен балон.
4 часа траяла комплицираната интервенция по изваждането ѝ.

Продължават вторичните земетресения, които се усещат както на остров Ломбок, по този начин и на Бали. Хиляди туристи прекъснаха почивките си, само че намирането на свободни самолетни билети, се оказа задача невъзможна за част от тях.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР