Близо 100 души от цялата страна се включиха в първото

...
Близо 100 души от цялата страна се включиха в първото
Коментари Харесай

Близо 100 души участваха lв първото вечерно издание на полумаратона Камчийски пясъци

Близо 100 души от цялата страна се включиха в първото вечерно издание на полумаратон " Камчийски пясъци ". Бягането по най-дългия плаж в България е проведено от разградския клуб " Зелена стъпка " и се организира в събота в курортен комплекс " Камчия ".

За първи път, вместо в ранни зори, участниците стартираха привечер и бягаха под лъчите на залязващото слънце, а последните даже финишираха на лунна светлина. Това шесто издание на " Камчийски пясъци " бе извънредно и поради обстоятелството, че се състоя през август, а не в края на май, както останалите пет. Заради другия сезон водата в устието на река Камчия бе до колене и се преминаваше доста по-лесно от бегачите, само че пък този път те имаха да се оправят с други трудности като заобикаляне на огромни групи плажуващи и играещи в пясъка деца.

Участниците в дистанцията 21 километра трябваше да отидат до прилежащия курорт Шкорпиловци и да се върнат с тичане единствено по пясъка. Победител в тази категория стана Апостол Атанасов от Велико Търново с 1:35 часа, следван на огромно разстояние от Георги Георгиев от Бургас (1:50 часа) и Ивайло Стефанов от Габрово (1:53 часа). При дамите най-бърза бе Катя Дженкова от Варна (2:13 часа), след нея останаха Борислава Христова (2:19 часа) от София и Анна Карчева от Варна (2:24 часа).

Миналогодишният победител в полумаратона на 21 километра Росен Тодоров от Русе, тази година взе участие на по-късата отдалеченост - 10 километра, която завоюва с време 40:53 мин., следван от варненците Румен Стаматов с 43:43 мин. и Харис Клеантус с 49:33 мин.

Разградчанката Вероника Вълканова завоюва при дамите с резултат 47:43, който би отредил трето място в общото класиране. Нейни подгласнички станаха Бояна Папазова от Варна и Атанаска Атанасова от София, надлежно с 52:40 и 54:59.

По традиция, като на всяко съревнование на " Зелена стъпка ", имаше и тичане за деца. Най-бързи на 2 километра по пясъка бяха Борис Янев и Николета Петрова от Варна.

Следващото съревнование на " Зелена стъпка " е Великденският крос, който тази година бе изместен за друга дата поради изключителното състояние по Великден и ще се организира на 22 септември - Денят на Независимостта на България и Европейски ден без коли. Записването за присъединяване е отворено на https://razgrad.run//.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР