Близо 10 милиона лева вече са разпределени от Министерството на

...
Близо 10 милиона лева вече са разпределени от Министерството на
Коментари Харесай

Министерството на младежта и спорта отпусна 10 млн. лв. за над 20 спортни обекта

Близо 10 милиона лв. към този момент са разпределени от Министерството на младежта и спорта за над 20 спортни обекта в страната, оповестиха от БНР.

Средствата ще спомогнат обновяването на 3 стадиона в Аксаково, Ботевград и Джебел, 2 лекоатлетически писти в Стара Загора и Брезник, зала за лека атлетика в Пловдив. Също ще бъдат построени спортни площадки в Кърджали и с. Краище, ще се реновира градския състезателен комплекс в Свиленград и ще се построят многофункционални спортни зали в Троян и в Бургас. Допълнително, очакван е градежът на  за рискови спортове в Ямбол, както и на нов затрупан тенис корт в Радомир.

" Изпълнихме поетия ангажимент и сполучливо реализирахме Националната програма за споделено финансиране на капиталови спортни планове ", заяви министърът на младежта и спорта в оставка Димитър Илиев.

По програмата са постъпили 36 планови предложения за двойно повече средства от заложените, като комисия е одобрила 20 от тях.

По данни от министерството използваната методика при оценяването на проектите е основана на критерии като: брой спортуващи деца, брой учебни заведения, университети и спортни клубове в съответния район.

" С програмата за споделено финансиране се реализира съвестност и ангажираност от страна на получателите на средствата, с цел да бъдат положени нужните старания за реализиране на крайния резултат - да вземем за пример нова зала, поправяне на стадион или спортна площадка ", добави Димитър Илиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР