Близо 10 години след наводнението, което опустоши село Бисер и

...
Близо 10 години след наводнението, което опустоши село Бисер и
Коментари Харесай

Обвиняемата за наводнението в Бисер: Не е ясно какво е трябвало, а не съм направила

Близо 10 години след наводнението, което опустоши село Бисер и лиши 8 човешки живота, Районният съд в Харманли даде ход на делото с разпит на очевидци, съобщи БНР.

" Обвинението, което е повдигнато на госпожа Узунова, е за причиняване на гибел по несъобразителност при допускане на наводняване. Както знаете, на 6 февруари 2012 година се скъсва язовирната стена на язовир " Иваново ", което на процедура заличава съвсем цялото село Бисер. Има осем жертви освен това наводняване ".

Това изясни за обвиняването против някогашния регионален шеф на Хасково Ирена Узунова прокурорът по делото Румяна Зайкова.

Самата обвинена Ирена Узунова уточни, че години след нещастието обвиняването остава неразбираемо.

" В обвинителния акт няма ясно изразено какво като регионален шеф е следвало да върша и не съм направила, поради което да ми е повдигнато обвиняване ", сподели някогашният регионален шеф на Хасково Ирена Узунова.

Първи по делото " Бисер " бе разпитан някогашният кмет на Харманли Михаил Лисков. Той съобщи, че язовир " Иваново " е бил благосъстоятелност на Министерството на защитата и Общината е нямало по какъв начин да предотврати случилото се.

" Категорично аз съм направил всичко допустимо в границите на закона, с цел да бъде предотвратено това злополучие, което се случи ", сподели Лисков.

Предвидени за разпит са 88 очевидци и още 11 движимости лица.

Очаква се съдът в Харманли да заседава още три дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР