Близо 10 часа в трудно достъпен район работил в неделя

...
Близо 10 часа в трудно достъпен район работил в неделя
Коментари Харесай

Над 10 часа отстраняваха водопроводна авария в Елена

Близо 10 часа в мъчно наличен регион работил в неделя екип на еленския регион на ВиК „ Йовковци “ по премахване на тежка повреда. Пробойна в тръба на довеждащия тръбопровод от помпена станция „ Йовковци “ до резервоара над Елена остави без вода през целия ден по-голямата част от града, която се зарежда от язовира.

Сигналът за повредата е подаден от дежурния още в 8 часа сутринта, който открива, че в резервоара не постъпва вода. ВиК експертите бързо откриват, че повредата е в мъчно наличен регион, на 12 км от града. Теренът е сред от дълго време обезлюдените села Писараци и Развалаци, във вътрешността в Балкана, и минава около дълбоки дерета. Отстраняването на повредата е мощно затруднено от минусовите температури и падналия сняг, който не спря през вчерашния ден. Пробойната на огромната тръба с размер ф 400 е на 1.50 м дълбочина.

„ При тази усложнена обстановка имах запаси, че ще успеем да се оправим, само че екипът на нашия регион – багеристът, двамата техници и петима водопроводчика демонстрираха геройство и същински професионализъм, и съумяха в късните часове на деня да пуснат водата. Благодаря и на всички наши консуматори, които демонстрираха схващане и ни оставиха умерено да си свършим работата “ – сподели началникът на региона в Елена Стефан Минчев.

Кметът инж. Дилян Млъзев също благодари на целия екип на ВиК „ Йовковци “ регион Елена и на неговия шеф за бързата организация по премахване на тежката повреда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР