Близо 1 трилиона USD за подкупи се дават годишно в

...
Близо 1 трилиона USD за подкупи се дават годишно в
Коментари Харесай

Сумата, която се дава за подкупи всяка година

Близо 1 трилиона USD за подкупи се дават годишно в света, сочат данните на Организацията на обединените народи (ООН) изнесени по случай Международния ден за битка с корупцията. Корупционните практики лишават страните от доходи в размер на 2.6 трилиона USD. Въпросната сума съставлява 5% от международния БВП.

Десет пъти по-малко са помощите, които разрастващите се страни са получили в съпоставяне в нанесените вреди вследствие на корупционни покупко-продажби. Този тип покупко-продажби се явяват камшик за социално-икономическото развиване на всяко общество е мнението на експерти от Организация на обединените нации.

Посочената сума, която се дава за подкупи, може да бъде избрана като зашеметяваща. Още по-голям камшик обаче са финансовите измами, които водят до мизерия и неравноправие, възходящо незаслужено систематизиране на приходите и политиките на държавните разноски. Показателни в това отношение, съгласно Πaтpиĸ Keлъpc oт ΠPOOH, са укриването на налозите и благосъстоянията, които се съхраняват в офшорните зони. Близо 14 милиарда USD е загубата, която претърпяват африканските страни вследствие на укриване на налози. Изчисленията демонстрират, че в случай че въпросната сума бъде вложена в опазването на здравето, то може да бъде избавен животът на 4 милиона деца. А в случай че се насочат в областта на образованието, то всяко африканско дете ще може да върви на учебно заведение.

Близо 38% от хората в Aзиaтcĸo-Tиxooĸeaнcĸия peгиoн живеят на чертата на бедността и заплащат подкупи, единствено и единствено да могат да получат достъп до обществени услуги, сочат данните на Тrаnѕраrеnсу Іntеrnаtіоnаl за 2017 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР