Близо 1 млрд. евро е изплатило правителството в Кипър за

...
Близо 1 млрд. евро е изплатило правителството в Кипър за
Коментари Харесай

Кипърските власти изплатиха почти 1 млрд. евро за целеви помощи за бизнеса и работещите

Близо 1 милиарда евро е изплатило държавното управление в Кипър за целеви помощи и дотации за заплати на бизнеса и работещите по време на коронавирусната пандемия, регистрира общественото министерство в писмо до Народното събрание. Средствата са обезпечени от държавния бюджет и три европейски фонда.

Над 250 000 работещи, предприятия, самонаети и безработни са получили дотация от държавното управление за техните заплати и приходи.

Помощите са изплатени посредством специфичните стратегии на Министерството на труда и общественото обезпечаване, които бяха въведени за отбрана на работните места и трудовите хонорари по време на пандемията. Резултатите от използването им разгласи общественият министър Кириакос Кусиос в писмен отговор по искане на депутати.

Най-много – съвсем 700 млн. евро, държавното управление е дало за заплати на към 200 000 работещи, наранени от изцяло или отчасти прекъсване на работа поради наложените Covid ограничавания.

Близо 29 000 предприятия са получили безплатно финансиране от страната за възнагражденията на личния състав си.

Кипър е привлякъл обилни средства от европейски финансови механизми за осъществяване на специфичните проекти, показва министър Кусиос.

Финансова поддръжка от 600 млн. евро е обезпечена под формата на преференциални заеми от Европейски Съюз /по програмата SURE/, а 185 млн. евро са безплатна европейска помощ /чрез Европейския обществен фонд и програмата React-EU.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР