Близо 1 млн. руски граждани са влезли в ЕС през

...
Близо 1 млн. руски граждани са влезли в ЕС през
Коментари Харесай

Frontex обяви колко руснаци са избягали в ЕС от началото на войната

Близо 1 млн. съветски жители са влезнали в Европейски Съюз през шестте месеца, откогато управляващите в Кремъл пратиха войски в Украйна. Новината за броя на напусналите Русия е първата достоверна и точна статистика. Тя е на граничната организация на Frontex – Европейската организация за гранична и брегова защита. 

Общо 998 085 притежатели на съветски паспорти са влезнали в Европейски Съюз от деня на нашествието на 24 февруари до 22 август “, съобщи представител на Frontex пред немската осведомителна организация DPA.

Since the beginning of the Russian invasion of Ukraine, 998 085 Russian citizens have entered the???????? through land border crossing points. Most of them arrived via Finland and Estonia pic.twitter.com/Uz5qpkBrQT
— Frontex (@Frontex) August 26, 2022
 

Същевременно към 7.7 млн. украински жители са влезнали в Европейски Съюз, а 4.7 млн. са се върнали в родината си след съветското навлизане, заяви Frontex по-рано този месец.

Информацията е оповестена на фона на полемиките в Европейски Съюз за визова възбрана за съветски туристи. Идеята за мярката бе обществено подкрепена от Финландия, Чехия и Естония.

Латвия, Литва и Полша стопираха да издават нови туристически визи на руснаци след нашествието в Украйна на 24 февруари. Естония забрани влизането на руснаци със съществуващи визи, а Финландия даде обещание да понижи броя на обработените заявки за съветски туристически визи с 90% от 1 септември.

Съобщава се, че като компромис се чака чешкото държавно управление да предложи на срещата на върха на Европейски Съюз идната седмица да се наложат по-високи разноски и време за обработка на краткосрочни входни визи на руснаци и беларуси.

От Европейска комисия обявиха, че молбите за съветски визи би трябвало да се правят оценка самостоятелно.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР