Близо 1,9 млрд. лв. ще бъдат инвестирани в модернизация и

...
Близо 1,9 млрд. лв. ще бъдат инвестирани в модернизация и
Коментари Харесай

Отпускат 1,9 млрд. лв. за модернизация и дигитализация на образованието

Близо 1,9 милиарда лева ще бъдат вложени в рационализация и цифровизация на образованието, свързването му с пазара на труда и приобщаване на деца от уязвими групи към учебно заведение, оповестиха от МОН. Финансирането се обезпечава от Европейския обществен фонд плюс и държавния бюджет на България.

Планира се необятно въвеждане на цифрово просветително наличие, както и повишение на компютърните умения на педагогическите експерти, учениците и родителите. Ще се влага също за модернизиране на системата на професионалното обучение и образование.

Програмата ще поддържа развиването на университетския състав във висшите учебни заведения и научните организации. Една от задачите е повишение на интереса и възстановяване на изискванията за докторски стратегии, свързани с потребностите на пазара на труда.

Ще се предизвиква равният достъп на всички деца и възпитаници до качествено и приобщаващо обучение, като акцентът се слага върху уязвимите групи. Целта е все по-малко деца да отпадат от учебно заведение. Хора в неравностойно състояние, oт уязвими общности и непедагогически личен състав ще бъдат подкрепяни да следват във висши училища
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР