Близо 1,9 милиона лева ще бъдат вложени в инфраструктурата на

...
Близо 1,9 милиона лева ще бъдат вложени в инфраструктурата на
Коментари Харесай

Инвестират 1,9 милиона лева за инфраструктура и облагородяване на квартал в Търново

Близо 1,9 милиона лв. ще бъдат вложени в инфраструктурата на квартал „ Чолаковци “ във Велико Търново. Строителните действия са част от огромния план на общината „ Съхранена и достоверна, привлекателна градска среда на град Велико Търново “, финансиран по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020.
 kvartal1  kvartal
Първата фаза на дейностите в жилищния комплекс планува възобновяване на 7400 кв. метра тротоарни и пешеходни алеи, замяна на улични бордюри и полагане на над 2800 кв. м. асфалтова настилка, монтиране на нови пейки, беседки, кошчета за боклук, указателни табели. Освен реновиране на инфраструктурата и на детайлите на градското обзавеждане, планът планува и облагородяване – засадени ще бъдат 15 иглолистни и 67 широколистни дървета, над 2000 декоративни шубраци и цветя, а затревена ще бъде обща повърхност от 9,6 декара. Оформени ще бъдат нови 121 паркоместа.

По-рано през днешния ден бе направена символичната първа копка на дейностите в първата фаза на плана, касаещи квартал „ Чолаковци “. В церемонията участваха заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев, представители на компанията реализатор, а водосвет отслужи отец Славчо Иванов.

„ Продължаваме с облагородяването на квартал „ Чолаковци “, почнало в края на 2015 година. Нашата цел е да подобряваме изискванията за живот както в централната и остаряла градска част, по този начин и в кварталите и виждате, че това се случва. Сигурен съм, че изпълнителят на плана ще се оправи качествено и в период със строителните работи “, разяснява проф. Георги Камарашев.

Част от капиталовото желание е и обновяването на пешеходната алея сред жилищните комплекси „ Чолаковци “ и „ Бузлуджа “. 600-метровата права ще бъде с нова настилка, чиято обща повърхност е към 1700 кв. метра. Монтирани ще бъдат пейки, построен ще бъде ъгъл за отдих, ремонтирана ще бъде подпорна стена, нови ще бъдат и защитните уреди.

Срокът за реализация на строителството е 245 календарни дни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР