Близо 1,5 млн. потребители имат активен персонален идентификационен код (ПИК)

...
Близо 1,5 млн. потребители имат активен персонален идентификационен код (ПИК)
Коментари Харесай

Близо 1,5 млн. души вече използват ПИК код на приходната агенция

Близо 1,5 млн. консуматори имат деен личен идентификационен код (ПИК) на Националната организация за приходите(НАП), като единствено през предходната година са издадени над 223 000 кода. Това оповестиха от приходната организация.

Сред услугите, които се употребяват с ПИК - общо 60, са подаване на данъчни и осигурителни заявления, информации за отговорностите с опция за заплащане, в това число и за локални налози и такси, информации за изплатени приходи, за застрахователен приход, за осъществени заплащания и погасени с тях отговорности, настоящо положение на трудови контракти, подаване на заявки, приемане на удостоверения и други.

Потребителите, които разполагат с личен код, могат да ревизират дали имат обществени отговорности, подлежащи на наложително осъществяване и да ги погасят, с цел да употребяват разнообразни данъчни облекчения и отстъпка за ранно онлайн обявление и заплащане до 31 март 2023 година Данъкоплатците имат опция да се възползват и от авансово попълнената данъчна декларация, която ще бъде налична в Портала за е-услуги при започване на март, припомнят от Национална агенция за приходите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР