Близо 1.2 млн. лв. или 660 156 швейцарски франка са

...
Близо 1.2 млн. лв. или 660 156 швейцарски франка са
Коментари Харесай

Над 1 млн. лв. са дадени за обучение на полицаи за работа с деца

Близо 1.2 млн. лева или 660 156 швейцарски франка са изхарчени за изработването на уебсайт и образование на към 350 служители на реда за работа с деца. Това се схваща от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев до депутата от Българска социалистическа партия Теодора Халачева, осведоми БГНЕС.

Средствата са отпуснати по план " Подобряване закрилата на детето и предварителна защита на детската престъпност ", финансиран от Българо-швейцарската стратегия за съдействие. Общият бюджет на плана е 760 хиляди швейцарски франка.

Вътрешният министър регистрира, че със средствата са реализирани няколко резултата:

- разработване на уеб страницата detskasigurnost.bg. Проверка на осведомителната организация е посочила, че интернет страницата е направена от възпитаници от Професионалната гимназия по електротехника и автоматика в София.
- създаден е Наръчник за полицейските чиновници, работещи с деца.
- извършени са шест образования за работа с деца на общо 240 чиновници на Министерство на вътрешните работи.
- създадена е и Автоматизирана осведомителна система за противопоставяне на детската престъпност и протекция на детето, както и са доставени компютърни конфигурации и сървъри за нейната поддръжка.

Системата разрешава резюме на данните за деца, които са правили закононарушения и са открити от органите на Министерство на вътрешните работи, както и на децата, станали жертви на закононарушения. Обучени са 92 чиновници на Министерство на вътрешните работи, които могат да работят с въпросната система. Разработени са и отпечатани брошури за предварителна защита на учениците против приложимост на опиати, алкохол и цигари.

От отговора на вътрешния министър не се схваща, дали управлението на ведомството счита постигнатите резултати по плана за удовлетворителни, изключително на фона на растящата експанзия измежду учениците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР