Близнаците от Цалапица остават в ареста и делото срещу тях

...
Близнаците от Цалапица остават в ареста и делото срещу тях
Коментари Харесай

Викове „Убийци“ и „Гробари“ по близнаците от Цалапица в съда

Близнаците от Цалапица остават в ареста и делото против тях няма да протече по с ъркатената процедура , стана ясно по време на правосъдното съвещание на пловдивския съд.

Валентин и Борислав Динкови са упрекнати в персонално укривателство и подкрепяне на Рантел Бизюрев, упрекнат в убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

 
 Цалапица дело близнаци ликвидиране Димитър Малинов Българска телеграфна агенция

Магистратите взеха решение делото да се гледа по общия ред, а не както искаше юристът на братята по съкратената процедура. Така след екстрадицията от Дания Бизюрев ще може да бъде разпитан като очевидец по делото на близнаците. Той беше задържан в края на ноември предходната година след четиримесечно търсене, а предходната седмица бе върнат у нас.
 

Димитър Малинов беше погубен през юли предходната година, като съгласно прокуратурата братята Динкови са помогнали на Рангел Бизюрев да зарови тялото на Митко. Самият той отхвърля някой от близнаците да е удрял жертвата и по време на всичките си разпити поддържа версията, че по време на багра е бил с Борислав Динков , който обаче единствено е стоял настрана .

Бизюрев твърди, че е нанесъл четири удара на убитото момче, само че единствено в тялото.
 
 Цалапица дело близнаци ликвидиране Димитър Малинов Българска телеграфна агенция

Близките на жертвата обаче имат друга версия. Майката на Митко счита, че директно в побоя е взел участие и единият близнак - Борислав , който е упражнявал бокс любителски.

При довеждането на близнаците в залата коридорът на правосъдната палата избухна от крясъци " Убийци " , а отвеждането им от съде мина под викания " Гробари ".

" Те хвърлят цялата виновност върху Рангел . Три пъти си сменят показанията ", съобщи майката на убитото момче Атанаска Бакалова и попита за какво Рангел не е разпитан към момента от криминолози и психолози.



Какво твърди Рангел Бизюрев

По време на разпитите упрекнатият в убийството на Митко обяснил, че в нощта на 20 юли е изискал да се види с Димитър, защото е чул, че предния ден Малинов е отправил обиди по негов адрес .
 
 Цалапица дело близнаци ликвидиране Димитър Малинов Българска телеграфна агенция
На срещата е бил и единият от близнаците Динкови - Борислав. Бизюрев твърди пред проверяващите, че е нанесъл четири удара в торса на Димитър Малинов, само че не и по лицето, а близнаците не са взели участие в багра. В същото време трети очевидец твърди, че е имало и два удара в региона на главата.

" Как Митко има изкъртени зъби и по какъв начин се закопа , какъв случай е това ", разяснява майката на Митко Атанаска Бакалова. Според дамата и други младежи в селото знаят какво се е случило във съдбовната нощ, само че крият.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР