Близнаци, които са преминали на веганска диета в продължение на

...
Близнаци, които са преминали на веганска диета в продължение на
Коментари Харесай

Единият близнак е станал веган, а другият е продължил с месото – ето какво се случи с тях

Близнаци, които са минали на веганска диета в продължение на осем седмици, са понижили равнищата на липопротеините с ниска компактност и холестерола, подобрили са равнищата на кръвната захар и са отслабнали спрямо идентичните си братя и сестри, които са били на диета с месо. Това сочат резултатите от ново изследване, предава Си Ен Ен.

„ Имаше спад с 10% на холестерола, 25% спад в инсулина и 3% спад в тежестта единствено са осем седмици. Всичко това е след диета без скотски артикули “, сподели водещият създател на проучването Кристофър Гарднър, професор по медицина в Станфордския проучвателен център за предварителна защита в Пало Алто, Калифорния.

Домакинята поканила фамилията на някогашния си брачен партньор и сервирала ястието

При веганската диета с изключение на месо не се употребяват и млечни артикули, яйца и други храни с скотски генезис.

Проучването е извънредно, защото в него са включени идентични близнаци, водещи подобен метод на живот, в това число прически и облекла.

Проучването, оповестено в четвъртък в списанието JAMA Network Open , включва 22 двойки еднояйчни близнаци. Във всяка двойка на единия близнак е избрана веганска диета, до момента в който на другия е избрана всеядна диета. Всеки от тях е следвал своята диета в продължение на осем седмици.

" Семейството е преди всичко ", акцентира Лора, която навърши 27 години

Въпреки по-добрите здравословни индикатори, близнаците на веганска диета споделят, че не са били задоволени от рестриктивните мерки.

„ Проучване сподели, че веганската диета може да обезпечи удобни резултати в съпоставяне със здравословната всеядна диета, само че това не значи, че всеки би трябвало да стане веган или вегетарианец.

„ Изборът на хранителен режим се въздейства от разнообразни фактори като самостоятелно здравословно положение, персонални желания, културни обичаи и етични и екологични съображения “, изясни пред Си Ен Ен доктор Франк Ху, професор по хранене и епидемиология и ръководители на катедрата по хранене в Харвардския университет.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР