Близначета на 60 дни се лекуват от ковид в МБАЛ

...
Близначета на 60 дни се лекуват от ковид в МБАЛ
Коментари Харесай

Близначета на 60 дни с ковид са настанени в ловешката болница

Близначета на 60 дни се лекуват от коронавирус в МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ в Ловеч, потвърдиха от лечебното заведение. Директорът на болничното заведение доктор Янко Кочев прецизира, че двете момиченца са родени недоносени в плевенска болница. Гледани са в Неонатологична клиника в Плевен, а по-късно в Дом „ Майка и дете “ - Дом за медико-социални грижи.

„ От там ги изписват у дома на 1 декември. На 24-ти вечерта, обаче, са признати със признаци за коронавирус в Инфекциозното поделение в Ловеч “, изяснява началникът на Отделението по неонатология в ловешката болница доктор Петя Станчева. По думите й децата са били в доста тежко положение и се нуждаят от профилирани грижи.

„ Имат три позитивни теста за ковид и към момента са позитивни. В момента са в устойчиво положение - на антибиотично и кислородолечение. Тежат 2,700 кг и 3 кг “, прецизира доктор Станчева. Тя разкрива, че това раждане е шесто за майката, която е на 27г. от село Беленци, община Луковит.

„ В фамилията с позитивна проба е и друго нейно дете - на осем години, откъдето най-вероятно са се заразили близнаците. Майката е с негативна проба за коронавирус “, показва доктор Станчева.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР