Близкият приятел и бивш треньор на Кубрат Пулев - Михаил

...
Близкият приятел и бивш треньор на Кубрат Пулев - Михаил
Коментари Харесай

Мишо Таков: Кобрата не е алчен като Мани Пакиао

Близкият другар и някогашен треньор на Кубрат Пулев - Михаил Таков даде своето експертно мнение за обстановката към пропадналия мач на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа. Ето какво показа експертът пред " България през днешния ден ":

- Г-н Таков, какви са възможностите дуелът Пулев - Джошуа да бъде пренасрочен?

- Мениджърите са написали в контракта за мача, че Кубрат ще бъде сменен от идващия в ранглистата, в случай че не може да се боксира. Ако помните, имаше и сходна обстановка за мача с Кличко. Тогава украинецът се контузи, само че имаше повече от месец до самия мач. А в този момент са 12-13 дни. Такам в този момент се трансформира в формален кандидат.

- Колко е тежка сходна травма на гръден мускул за един боксьор?

- Подобни контузии на гърдите, било то на мускул или кокал, са доста неприятни. Когато поемаш въздух, болката се усеща. Да не приказваме за придвижването по време на подготовка или мач. Невъзможно е да дишаш обикновено, което значи, че няма по какъв начин да се играе мач. Нямам визия по какъв начин се е получила контузията. Възможно е при нанасяне на удар или при гимнастика. Лекарите би трябвало да преценяват каква е степента. При всяко състояние е невероятно да тренираш, а какво остава да боксираш с сходна болежка. Мани Пакиао се опита да се бие с травма в един негов мач, а по-късно бяха заведени каузи против него (бел. ред. - в мача на века против Флойд Мейуедър).

- Как виждате бъдещето на Пулев оттук нататък?

- Не е ясно дали тази година или следващата година още веднъж ще се качи на кръга. Нека да забележим по какъв начин ще премине възобновяване. Лошото е, че промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, гледа интереса на неговия боксьор. За тях срещата против кандидат като Пулев е второстепенна. Те ще вземат доста повече пари при обединителни срещи с другите първенци. Помните какъв брой дълго Кубрат трябваше да чака Кличко. Около година и половина. След това същото се получи и с Джошуа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР