Близкият Изток се подпали. Нещата не вървят в много добра

...
Близкият Изток се подпали. Нещата не вървят в много добра
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Близкият Изток се подпали, нещата не вървят в много добра посока

Близкият Изток се подпали. Нещата не вървят в доста добра посока. Това сподели за Българска национална телевизия арабистът проф. Владимир Чуков.

„ Буквално доскоро убиха водача на " Хамас " - Исмаил Хания. И то в сърцето на арабската столица Техеран с крилата ракета. Тази вест сега е водеща спрямо вчерашното ликвидиране ", съобщи още Чуков.

В момента по думите му виждаме " пожар на всички вероятни фронтове в Близкия Изток ".

" Фактът си е реалност и явно сходно нещо приказва за евентуално изменена конюнктура в Близкия Изток. Ако през вчерашния ден говорихме, че няма интерес за разрастване на война, широкомащабна в целия район, то през днешния ден в действителност оценките са по-скоро песимистични. Много е рано, добави той да се каже каква ще е реакцията. Въпросът не е " Хамас " или " Хизбула ". Въпросът е към Иран, защото стават въпрос за интервенция. Вие си представете една насочваща ракета в сърцето на иранската столица. Това е цялостен неуспех на иранските служби ”, добави Чуков.

Ще има радикално изменена конюнктура " под диригентската палка на Иран. Оттук насетне отговорът няма да бъде независим. А той ще бъде мощно съгласуван с Революционната армия, която в действителност на този стадий би трябвало да се направи един сериозен разбор ”, разяснява още Чуков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР