Близкият изток е на ръба на пропастта“ в резултат на

...
Близкият изток е на ръба на пропастта“ в резултат на
Коментари Харесай

Израел Газа: Светът губи своята човечност, казва ръководителят на UNRWA

Близкият изток е на „ ръба на пропастта “ вследствие на войната сред Израел и Хамас, сподели шефът на организацията на Организация на обединените нации Филип Лазарини пред BBC.

Генералният комисар на организацията на Организация на обединените нации за оказване на помощ UNRWA сподели, че насилието може да се популяризира в целия район.

И той предизвести за ужасната обстановка за цивилните в Газа, призовавайки още веднъж за коридори за филантропична помощ към територията.

Г-н Lazzarini сподели, че се притеснява, че " светът в този момент губи своята човещина ".

В извънредно изявление за BBC господин Lazzarini повтори апелите за филантропична помощ коридори, заявявайки, че помощта „ би трябвало да бъде непрекъсната... предвидима [и] значима “, с цел да помогне на хората в Газа. осъди офанзивата на Хамас против Израел, наричайки я " ужасяващо и варварско кръвопролитие ", което е основало " национална контузия, групова контузия в Израел ".

" Но това събитие към момента не оправдава, че войната се води без никакви ограничавания ", сподели той. „ И аз нямам доверие, че убийството на още повече цивилни е в полза на бъдещата сигурност и мир тук в района. “

Попитан дали израелците зачитат интернационалните филантропичното право, господин Lazzarini сподели: „ Слушайте, в този момент сме в обстановка, в която има наложена цялостна блокада в Ивицата Газа.

„ Ние сме в обстановка, при която повече от милион души са били помолени да бъдат разселени. Така че това се равнява на групово наказване, а груповото наказване е нарушаване на интернационалното филантропично право. този спор за съблюдаване на интернационалното филантропично право. Няма изключение за никого. "

 Philippe Lazzarini BBC
Понякога имам усещането, че светът в този момент губи своята човещина Филип Лазарини
Генерал комисар на UNRWA

Говорейки за възходящата филантропична рецесия в Газа, господин Lazzarini сподели, че 2,2 милиона палестинци, половината от които са разселени, са „ главно лишени всичко ".

" Няма вода. Имате четири тоалетни за 4000 души. Те живеят на пода ", сподели той. „ Ние сме на ръба. "

" Ако към този момент няма вода в линията Газа, нещата ще форсирам. И бедствието, което към този момент се разпростира пред очите ни, ще стане още по-лошо “, сподели господин Лазарини.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР