Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим.

...
Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим.
Коментари Харесай

Мюфтийството: Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим

Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим. Това предизвести Главното мюфтийство на мюсюлманското вероизповедание в България.

Институцията изрази позицията си по отношение на решението на американския президент Доналд Тръмп да разгласи Йерусалим за столица на Израел.

„ Йерусалим е заветен град и територия за трите международни религии. Всяко решение за оспорвания статут би трябвало да бъде в границите на дипломатически договаряния сред палестинския и израелския народ, както и с Организация на обединените нации.

Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим. Световният мир е в голяма заплаха. Във времена, в които светът е толкоз неустойчив, а световният тероризъм е във напредък, тази постъпка би подхранила фанатизма и насилието ", декларират от Главното мюфтийство.

„ Едностранните актове няма да спомагат мирното разрешаване на спора, който датира от десетилетия и търси решение. Главно мюфтийство показва позиция на безпокойствие и подканва международните водачи за разговор под егидата на Организация на обединените нации, заключават от мюсюлманската институция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР