Близките на убития в Цалапица Димитър Малинов посрещнаха с викове

...
Близките на убития в Цалапица Димитър Малинов посрещнаха с викове
Коментари Харесай

С викове „Убийци“ посрещнаха близнаците от Цалапица в съда в Пловдив

Близките на убития в Цалапица Димитър Малинов посрещнаха с крясъци „ Убийци “ и „ Бял ден да не видите “ близнаците Валентин и Борислав Динкови в съда в Пловдив. Те са упрекнати, че са помогнали на посочения за палач на Митко – Рангел Бизюрев, да укрие тялото и да избяг, написа „ 24 часа “.

Прокурорът по делото Димитър Костов настоя процесът да протече по общия ред, а не по съкратената процедура, както те желаят. Съдията Боян Кюртов се съгласи, тъй като това би дало време да бъде върнат у нас обвинявания в убийството на Димитър Малинов Рангел Бизюрев.

Адвокатката на близнаците Светлана Званчева настоя за отказ на съдията поради преднамереност. Боян Кюртов отхвърли.

Митко е бил пребит до гибел и оставен на сметището до селото на 20 юли м. година Предполагаемата причина е спор за момиче.

Двамата Динкови признават, че са съдействали на Рангел във съдбовната нощ, и още на първото съвещание по делото желаеха кратко правосъдно разследване. До гледането на делото всъщност обаче не се стигна, тъй като в това време Бизюрев беше хванат в Дания и се чака неговата екстрадиция. Процесът беше отлаган два пъти, с цел да се изчака връщането му у нас. Неговите показания за ролята на Валентин и Борислав Динкови биха били основни. За разпита на Рангел упорстват и хората от Цалапица, съгласно които близнаците са съучастници в убийството. Те стачкуваха и сутринта пред прокуратурата в Пловдив и крещяха: „ Искаме Рангел! “ и „ Мафия! “

На предходното съвещание обаче арбитър Боян Кюртов съобщи, че на 26 февруари делото потегля, без значение от това дали Рангел Бизюрев ще бъде доведен за разпит, или не.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР