Близките на прегазената два пъти жена от Самоков определят като

...
Близките на прегазената два пъти жена от Самоков определят като
Коментари Харесай

Бунт в Самоков след освобождаването на джигита, прегазил два пъти жена

Близките на прегазената два пъти жена от Самоков дефинират като незаслужено и необяснимо решението на Апелативния съд в София да пусне под гаранция от 5000 лв. водача Виктор Делигълъбов. Хората в града са обезпокоени, че 24-годишният мъж, който бил зад кормилото след приложимост на опиати, ще се укрие и ще избяга от правораздаването.

Когато в средата на юни Районният съд в Самоков остави Виктор Делигълъбов под домакински арест, хората в града реагираха по този начин.

Днес околните, приятелите и сътрудниците на потърпевшата 49-годишна Недялка Джикова споделят, че нямат сили за нов митинг и се чудят дали има смисъл да показват недоволството си. Казват, че в Самоков няма кой да ги чуе, а София е прекомерно надалеч или с други думи: "Бог високо, цар надалеч ".

Радостина Димова, щерка на потърпевшата: Неочаквано беше за нас, почтено казано. Изобщо не чакахме Апелативният съд да вземе такова решение. Да го освободят за 5000 лв., на толкоз ли правят оценка българските жители?

Румен Иванов, шурей на потърпевшата: Първото, което си помислихме е, че или намирисва на корупция или институциите си вършат сечено. На дебелоглав едната на другата. Сега не може обвиняването да си свърши работата и съдът по този начин да постъпи. За нас този човек е нарушител и няма място навънка. Това, което ни тормози е, че има вид да се укрие или да направи друго произшествие.

За дъщерята на Недялка Джикова е необяснимо по какъв начин може да се дефинира 5000 лв. гаранция за Делигълъбов, в случай, че единствено за един имплант за ръката на майка ѝ фамилията е платило 2000 лв..

Румен Иванов, шурей на потърпевшата: Какво да си мисли човек?!? Просто не мога да допускам и не ми се желае да имам вяра, че българският съд съди по този начин.
След 50 дни в болница 49-годишната Недялка е изписана безусловно неподвижна.

Радостина Димова, щерка на потърпевшата: Тя е с памперс, не може да се обслужва по никакъв метод сама. Само дето приказва. Адекватна е, изцяло е съответна, само че неподвижна.

Шансът на Недялка да се възвърне е в рехабилитация 4 пъти на ден, която в Самоков няма кой да ѝ прави. Това е принудило фамилията ѝ да откри метод да я настани в болница за долечение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР