Близките на Ангел Личканов не се интересуват от парите, не

...
Близките на Ангел Личканов не се интересуват от парите, не
Коментари Харесай

Близките на Личкана искат по 200 000 лв. от прокуратурата за смъртта му

Близките на Ангел Личканов не се интересуват от парите, не сме говорили за точни суми. Смятам да подам от тяхно име цивилен искове за по 200 000 лева Такъв е в последно време размерът, който изплащат за изгубен родственик. 

Това съобщио юристът на умрелия в пловдивския арест Ангел Личканов-Личкана Стоян Донков. Той разясни, че наследниците на 56-годишния ъндърграунд воин са трима - брачната половинка му и двете му дъщери. По думите на бранителя пред 24 часа околните са в потрес, защото Личкана бил жив и здрав, макар проблемите със сърцето. Исковете ще бъдат против прокуратурата и Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ". 

Ангел Личканов беше задържан в края на април т.г. Той беше упрекнат в увреждане на рейс, нанасяне на телесна щета на водача и нарушение на публичния ред - когато 3 дни преди случая с автобуса нападнал 23-годишна на червен светофар в Пловдив. На двете съвещания за установяване на мярка за неотклонение юрист Донков изясни, че Личкана има проблеми със сърцето, само че магистратите одобриха, че той може да взима медикаментите си и в ареста и да остане там, тъй като имало доктор, в случай че му стане нещо. 

  " Чиновниците го осъдиха на гибел ", разяснява бранителят. Добави, че се е обадил на дежурния в ареста, откакто кола за спешна помощ и бус на криминалистична лаборатория са влезнали вътре, само че бил убеден от него, че всичко с клиента му е наред. Донков изясни, че към този момент е подал сигнал в Софийска градска прокуратура против чиновниците на държавното обвиняване в Пловдив.

Вчера Ангел Личканов е бил прегледан в болница, след което докторът написал, че 56-годишният се нуждае от незабавна реанимация. Вместо това обаче ъндърграунд героят бил върнат в ареста. " В 13,10 ч. съм изпратил документи и молба той да бъде превозен. До гибелта му нито един прокурор не се е изказал по тях. Самият Личканов е питал в коя болница ще го карат, само че чиновниците обяснили, че го връщат в ареста, с цел да решат началниците. И никой от тях не решил ", сподели още юрист Донков. Според него толкоз доста немарливост граничи с предумисъл. 

" Страшен е механизмът, по който са го умъртвили, няма значение кой е той като човек или че е осъждан. Ако беше някой елементарен човек, какво ", пита бранителят. Донков даде образец, че когато на арестуван му прилошее, в ареста се вика кола за спешна помощ, а Ангел Личканов е бил върнат вътре, макар предписанията на прегледалия го доктор. " Близките му параноясват, почват да си мислят, че става въпрос за поръчка ", отсече юристът. 

По-рано през днешния ден от пловдивската прокуратура оповестиха, че са почнали инспекция за гибел по несъобразителност. А една от дъщерите на Личкана - Христина Личканова, упрекна държавното обвиняване за кончината на татко си. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР