Близките и приятелите на Димитър Малинов от Цалапица подновяват протестите

...
Близките и приятелите на Димитър Малинов от Цалапица подновяват протестите
Коментари Харесай

Близките на убития Димитър Малинов от Цалапица подновяват протестите

Близките и приятелите на Димитър Малинов от Цалапица възобновяват митингите си. В неделя следобяд те се събират в центъра на селото с гледище всички, забъркани в убийството на Митко да получат обективни санкции. Искат да бъде осъществен и нов следствен опит, с присъединяване на към този момент изгонвания у нас Рангел Бизюрев.

Близките на Митко се съмняват в истинността на показанията, които Рангел Бизюрев е дал по време на 5-часовия си разпит през вчерашния ден.

Подробности за случилото се на 20 юли описа юристът му.

" За мен това са едни неистини, които през вчерашния ден се изрекоха, първото, което е сега се пробват Рангел да го изкарат надали не, че всичко е направено по несъобразителност, несъзнателно ", сподели пред Марина Малинова, братовчедка на Димитър Малинов.

" Не имаме вяра на показанията на Рангел, защото има ужасно доста несъгласия с показанията на близнаците ", сподели Анелия Попова.

Роднините упорстват да се извърши нов следствен опит, както и очна ставка сред братята Борислав и Валентин Динкови и Рангел Бизюрев. Смятат, че се прикриват значими елементи от следствието, както и съдебномедицинската експертиза за гибелта на Митко.

" Виждала съм я за секундни. Просто ни беше подадена досието и незабавно беше взета досието. Ние не сме я чели тази здравна експертиза. Ние не знаем нищо повече от това, че на Митко му е строшен носът, носната бариера ", сподели майка му Атанаска Бакалова.

От прокуратурата обясниха, че юристът на фамилията е получил документа.

" Аз съм подала молба и прокурорът ми позволи да видя европейската заповед за арест и съдебномедицинската експертиза. Подписала съм декларация, че нямам право да експортирам конфиденциална информация ", сподели Антоанета Николова – юрист на майката.

Освен в неделя, 24 март, околните възнамеряват митинги и идната седмица, когато е планувано делото против близнаците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР