Близки на загиналите в пожара в COVID отделение в Сливен

...
Близки на загиналите в пожара в COVID отделение в Сливен
Коментари Харесай

Пожарът в COVID отделение: Близките на починалите ще съдят болницата

Близки на починалите в пожара в Коронавирус поделение в Сливен ще съдят болничното заведение. Те не одобряват версията за запалена цигара, защото пациентите били в тежко положение.

Запалена цигара от пациент или щета в електро-инсталацията са главните версии на следствието на пожара в болница „ Хаджи Димитър “.

Огънят в стаята на четвъртия етаж горял дълго, описват огнеборците.

„ Поне едно половин час е имало развиване преди подаване на сигнала. Дюшеците са били от дунапрен, който е извънредно токсичен при запалване и обособяване на пушек. Така че няколко вдишвания са задоволителни човек да изгуби съзнание”, изяснява комисар Владимир Демирев.

В клопката на огъня болните се оказали заключени от вътрешната страна. Защо и от кого - от лечебното заведение нямат отговор. Категорични са обаче, че пожарът е провокиран от пациент, до чието легло разкрили запалка.

„ Персонала сподели,че постоянно е идвал да желае цигара и евентуално това е причината”, изясни доктор Пенко Пенков, шеф на болничното заведение.

Един от починалите е някогашен чиновник в болничното заведение. 70-годишният мъж разказвал по какъв начин в Коронавирус стаята са под ключ и няма личен състав, споделя сина му.

„ Обаждал ми се е посреднощ, тъй като е имал проблем с кислородните апарати и са нямали 15 минути О2. И различен път са били заключени и когато се случва тази преживелица с кислорода е бил заставен да блъска по вратата, с цел да му отключат”, изяснява синът му Георги Люцканов.

Д-р Рада Прокопова: Най-тежкото задължение се струпа на младите лекари Ива Христова: Далече е времето, в което тази вълна ще отшуми 1610 са новите случаи на COVID-19 у нас Добри вести: Заболеваемостта в Перник и Враца падна под 1000 на 100 хиляди население Столична община провежда имунизация в 11 пункта през уикенда Бебе на 25 дни с COVID-19 се лекува в хасковската болница Заболеваемостта у нас продължава да спада Министерство на здравеопазването: Коронавирус зоните понижиха натиска върху лечебните заведения Кацаров ще предложи удължение на епидемиологичната конюнктура сред 4 и 6 месеца Хапчетата против COVID-19 идват публично у нас до 2-3 седмици
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР