Близки на загиналите в катастрофата край Своге са получили обезщетение

...
Близки на загиналите в катастрофата край Своге са получили обезщетение
Коментари Харесай

По 10 лева обезщетение получили близки на загиналите в катастрофата край Своге

Близки на починалите в злополуката край Своге са получили обезщетение от застрахователната компания " Бул инс " в размер на едвам 10 лв., като освен това компенсацията досега са получили единствено трима от наследниците. 
 Двама шефове на АПИ и началници в Трейс отиват на съд за нещастието край Своге
Това излиза наяве от писмо на наследниците на починалите при случая 20 души до премиера Бойко Борисов, омбудсмана Мая Манолова и шефа на Комисията за финансов контрол Бойко Атанасов. 

50 хиляди лв. е компенсацията, което би трябвало да получат наследниците на всеки от починалите в катастрофата край Своге по застраховка " Злополука ", като сумата се разпределя сред всички наследници на починалия, изясни пред БНР Владимир Тодоров - ръководител на Българската асоциация на потърпевшите при произшествия. Застрахователят би трябвало да изплати сумата в границите на няколко седмици. 

Това обаче не се случва. Затова от Асоциацията на потърпевшите при произшествия подават сигнал в Комисията за финансов контрол, която е наложила насилствена административна мярка на застрахователя с експлицитни инструкции да заплати дължимото. 

Компанията обаче извършва предписанието официално - като изплаща по 10 лв. на близки на трима от починалите. 

" Застрахователят търси от девет кладенеца вода, с цел да забави заплащането. Хората подадоха заявление за заплащане на компенсациите. " Бул инс " тупаха топката 6 месеца и отхвърлиха да заплащат. Хората се обърнаха към Комисията по финансов контрол, оттова направиха инспекция и откриха, че има съображение за заплащане, постановиха насилствена мярка и принудиха " Бул инс " да заплати. Така хората получиха по 10 лв. по сметките си. Тези хора са подложени на това оскърбление, това е един вопъл на тези хора, които са в невъзможност. Следва правосъдна сага. Апелът е към премиера, тъй като знаем, че той загуби трима министри поради този случай ", акцентира Тодоров.

" Уважаеми господин Борисов, знаете ли, че животът на един човек коства 10 лв.? Да, 10 лв.! На толкоз застрахователна компания " Бул Инс " АД оцени живота на нашите майки, татковци и деца! Поведението на този български осигурител ни кара да се усещаме унизени и огорчени, без религия в справедливостта и закона. Ако " Бул Инс " АД нямат финансовия запас да платят за гибелта на 20 души, то тогава ние си задаваме въпроса дали няма да се повтори случая със ЗК " Олимпик ", само че този път със стотици хиляди наранени българи ", пишат наследниците в писмото си. 

" Тъй като нашата кардинална позиция е, че ние не сме в риск, ние изпълнихме официално настояването, което обаче не значи, че при решение от страна на българския съд вероятно няма да бъде платено ", изясни шефът на " Бул инс " Стоян Проданов. 

Разследването на произшествието продължава. Към момента водачът е единственият обвинен. 

Заради подозрения, че при ремонтирането на пътя не е употребен първокласен асфалт, на 27 август следователи влязоха в постройката на " Трейс Груп Холд " АД, която е измежду главните реализатори на ремонта на пътния сектор край Своге.

Катастрофа и положението на пътя станаха мотив за оставки и обвинявания в корупция - оставки подадоха вътрешният министър Валентин Радев, районният министър Николай Нанков и транспортният министър Ивайло Московски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР