Близки на загинали пешеходци и пострадали в катастрофи се събраха

...
Близки на загинали пешеходци и пострадали в катастрофи се събраха
Коментари Харесай

Протест срещу войната на пътя затвори центъра на София

Близки на починали пешеходци и потърпевши в произшествия се събраха на народен митинг пред Народното събрание с гледище за прекъсване на войната на пътя. Към тях се причислиха и жители, които всяка вечер се събират на мястото на злополуката на столичния бул. " Сливница ", където предходната неделя 18-годишен лидер блъсна и умъртви други двама младежи.

Протестиращите настояха за завършек на войната на пътя и за ограничения от страна на страната. Те оферират приложимост на алкохол и опиати и жестоко нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата да се смятат за съзнателно закононарушение и да се санкционира като такова.

Организаторите на акцията дават една седмица период за осъществяване на тези претенции и заплашват с обсада на 10 града у нас, на автомагистрали, а също и с гражданско непокорство.

Една от участничките в митинга, майка на умрял юноша в злополука, разяснява пред БНР:

" Дрогираните, пияните водачи би трябвало да бъдат умишлени нарушители, това не са закононарушения по несъобразителност ".

От Народното събрание протестното шествие ще продължи до Орлов мост, където ще блокира кръстовището, а по-късно ще се насочи и къ постройката на Министерство на вътрешните работи.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР