Близки на загинала на автомагистрала Тракия млада жена излязоха на

...
Близки на загинала на автомагистрала Тракия млада жена излязоха на
Коментари Харесай

Близки на прегазената от дрогиран шофьор Стела настояват за максимална присъда

Близки на починала на автомагистрала „ Тракия ” млада жена излязоха на кротичък митинг пред Съдебната палата в Бургас, съобщи кореспондентът на БГНЕС.


На 27 септември водач на камион, с позитивен тест за опиати, опустоши 23-годишната Стела Маринова, спряла в спешната лента на автомагистралата. Оказва се, че водачът, предизвикал гибелта на Стела е с 21 фиша за разнообразни нарушавания на пътя. Протестиращите упорстват за смяна в законодателството и по-високи присъди за убийците на пътя. В момента законът планува от 5 до 15 години затвор за този тип закононарушение.

„ Настоявам за оптималната присъда, дори мисля, че би трябвало да се върне смъртното наказване. Не може той след 5, 10 години да излезе от пандиза и да продължи живота си. Болката е доста мощна. Стела е с 15 години по-малка от мен и брат ми. Изгледахме я от малко дете ”, показа за БГНЕС през сълзи сестра и Аделина. На митинга участва и братът на прегазената Стела, Георги, който също упорства за смяна на закона за шофиране след приложимост на опиати и алкохол.


Протестиращите обявиха още, че да се качиш зад кормилото, използвал опиати и алкохол би трябвало да се пояснява от закона като преднамерено ликвидиране. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР