Близки на загинал при катастрофа 23-годишен мъж от Хасково настояват

...
Близки на загинал при катастрофа 23-годишен мъж от Хасково настояват
Коментари Харесай

Шофьор, причинил катастрофа с жертва, над месец е без обвинение и извън страната

Близки на умрял при злополука 23-годишен мъж от Хасково упорстват за правдивост. Часове след случая, станал на 20 март, виновният водач напуща страната и е без обвиняване към този момент месец и половина, предава NOVA.

" Искаме да знаем какво е наложило толкоз бързото освобождение на килъра на сина ми, още на десетия час. Знаели ли са в РПУ-Димитровград за положението на сина ми? Казаха ни, че прокуратурата е била известена за злополуката след два дни ", сподели бащата на Йордан - Ясен.

Според околните на починалото момче водачът, предизвикал злополуката, е бил пийнал. Отказал е да бъде тестван с дрегер. " Взета му е кръвна проба - малко принудително, към момента нямаме резултати. Чакаме ги… ", разяснява майката на младежа Живка.

" Имаме записи от вечерта по какъв начин е пил в ресторант и се качва пил в колата. Всички другари на сина ми, които са били в незабавния център, споделят, че е миришел на алкохол и е бил в несъответстващо положение. Сигурни сме, че е пил ", добави Ясен.

Оттук нататък хората упорстват за промени в закона. Те са недоволни от минималните присъди.

" Срещу каква сума служителят на реда, прокурорът е пуснал убиеца? Наброил е пари на този прокурор. Няма по какъв начин да стане без това. Алчни служители на реда и прокурори ", сподели бабата на починалия юноша. " На мястото на случая е предложил пари на присъстващите ", добави Ясен.

От прокуратурата обясниха, че чакат да излязат назначените по делото експертизи, с цел да бъде повдигнато обвиняване. На водача, предизвикал случая, ще бъде изпратена призовка. Ако не се яви непринудено, ще бъде поискано изгонването му от Турция.

Има и разминаване сред това по кое време е получена информацията за злополуката в прокуратурата. От обвиняването настояват, че са били известени от Министерство на вътрешните работи два дни след случая.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР