Близки на убития Митко от Цалапица за пореден път се

...
Близки на убития Митко от Цалапица за пореден път се
Коментари Харесай

Близки на убития Митко на протест пред съда в Пловдив: Делото на близнаците да се отложи!

Близки на убития Митко от Цалапица за следващ път се събраха за митинг пред Съдебната палата в Пловдив малко преди да стартира да се преглежда второто дело на двамата близнаци Борислав и Валентин Динкови.

Припомняме, че първото разпоредително съвещание пропадна, поради спорните им показания. Според обвинителния акт братята са спомогнали Рангел Бизюрев да избегне наказателно гонене, без да са се споразумели с последния преди да е било осъществено самото закононарушение. Искането на протестиращите е делото на близнаците да бъде предадено на Окръжна прокуратура и да им бъдат повдигнати по-тежки обвинявания.

“Никой не мисли, че единствено Рангел е взел участие в това, има и други ”, разясняват още те, представени от.



Протестиращите бяха с плакати в ръце, които гласяха “Искаме съответни присъди! Доживотен затвор без право на подмяна. ”

  “Искаме делото да се отсрочи, до момента в който Рангел не бъде върнат в България. Очакваме, че той ще преобърне хода на делото. Близнаците до в този момент прехвърляха виновността на Рангел. Човек има спорни показания само, когато не споделя истината ”, зави през сълзи братовчедката на убития Митко.

Жители на селото, пристигнаха да поддържат околните на убития, настоявайки за правдивост. Както съобщихме,  преди два дни Рангел Бизюрев беше задържан в Дания след 4-месечно следствие. Той е арестуван в недодялан град в скандинавската страна. Започнал е работа във компания за разчистване на стъкла и е бил наблюдаван. Към момента не е ясно по кое време ще бъде върнат на българските управляващи. След края  на делото протестиращите ще се насочат към прокуратурата, където митингът ще продължи до 12:00 часа.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР