Близки на убития Илиян Иванов в столичния квартал “Люлин излизат

...
Близки на убития Илиян Иванов в столичния квартал “Люлин излизат
Коментари Харесай

Близки на убития Илиян излизат на протест

Близки на убития Илиян Иванов в столичния квартал “Люлин " излизат на митинг. Причината е, че желаят обективна присъда. Преди дни обаче другари на Илиян са привикани в кварталния полицейски сектор. Припомняме, че на 9-ти против 10-ти януари 2022 година, Илиян и група другари честват със заря раждането на дете, на футболно игрище наоколо до блок 225 в “Люлин ". Заради шума се стига до разпра. Илиян е намушкан с нож от собствен комшия. Минути по-късно 32-годишният мъж умира.

Близки на Илиян описват, че са привикани в кварталния полицейски сектор и са им връчени призовки, тъй като провеждат мирни митинги. Тези призовки са по сигнал на бащата на обвинения за убийството Денис. От пресцентъра на Министерството на вътрешните работи към момента не са дали отговор каква е била повода приятелите на Илиян да бъдат предупреждавани и по чий сигнал се е наложило да бъде разговаряно с тях, предава bTV. 

“Научих на идващият ден сутринта, видях постове на мои другари. Познавам го от 7-8 годишен, което прави към 24-25 години. Илиян беше неповторим човек. Да ви кажа почтено, не тъй като е бил мой другар, който и да питате няма да каже неприятна дума за него. Винаги е гледал да помогне ", описа Атанас Запрянов.

Заподозреният за убийството Денис Ал Газзи, които живее в блока против игрището, бяга от мястото на закононарушението. Два дни полицията го търси, тъй като е в неопределеност, а на третия ден самичък се предава. Софийският градски съд на 14 януари 2022 година наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража на 23-годишния обвинен за убийството в " Люлин ". Версията му пред Софийския градски съд е, че е работил при отбрана.

Година по-късно, Апелативният съд постанова по-лека мярка за неотклонение - домакински арест, а отбраната на обвинения желае отказ на прокурора. Приятелите на Илиян провеждат митинг на 6 февруари, тъй като желаят заслужено наказване за убийството. Те описват, че са се сблъсквали със арестувания Денис доста преди съдбовния случай. Атанас Запрянов признава, че той го е заплашил с ликвидиране.

“Сега те още веднъж го пускат да си бъде у дома. На 30-40 метра, което сега не го стопира да слезе, както е направил с Илиян и го е заклал на това игрище, да заколи и мен. Това за мен не е обикновено ", сподели той.

“Естествено, че се тормозим, както споделих той към този момент ме е заплашвал с ликвидиране. Извършва ликвидиране, нищо не му пречи да направи още едно ликвидиране ", добави още Запрянов.

23-годишният Денис е осъждан и преди за владеене за опиати. 

" Настоявам да получи съответна присъда от 30 години нагоре. Всичко по-малко е смешно ", счита Запрянов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР