Близки на пострадалите в катастрофата и днес чакаха пред болница

...
Близки на пострадалите в катастрофата и днес чакаха пред болница
Коментари Харесай

Близки на пострадалите от Струма и днес чакаха пред Пирогов

Близки на потърпевшите в злополуката и през днешния ден чакаха пред болница " Пирогов ". Официално имената на умрелите не са оповестени, защото телата към момента не са разпознати. В Република Северна Македония е почнало набиране на проби от техни родственици за осъществяването на ДНК експертиза, която ще бъде направена у нас. Състоянието на оживелите 7 души е устойчиво.

" Пирогов ", рано сутринта. Алиа Селман чака, с цел да научи вести за своите потърпевши близки. Четирима от оживелите седем са му родственици, от неговото село Долно Количане. Има близки и измежду починалите.

Искат да приберат телата на околните си. И това да стане допустимо най-скоро. Преди да бъдат превозени обаче, те би трябвало да се разпознават публично. В Скопие към този момент вземат проби от роднините, те ще бъдат изпратени до България. Синът на Асиф също е дал генетичен материал.

" Апелираме до македонските и българските управляващи, в случай че може този сложен развой да завърши, тъгата е неизбежна. Колкото чекаме повече, толкоз е по-болно ", споделя Алиа.

За да им спомага, в болничното заведение пристигна и македонският външен министър.

Вчера в България са пристигнали македонски лекари по правосъдна медицина и чакат позволение да се включат в обработването на ДНК пробите от починалите.

Шестима от оживелите пасажери са настанени в клиниката по изгаряния, един е в травматологията. Всички са в устойчиво положение.

" Стресът е огромен. Един пациентите е в тежък душевен потрес. Работят психолози с тях паралелно с всички останали експерти ", споделя проф. доктор Мая Аргирова, шеф на Клиника по изгаряния и пластична хирургия в УМБАЛСМ " Пирогов ".

Възможно е в петък част от потърпевшите да бъдат изписани.

ПОВЕЧЕ ЗА ТРАГЕДИЯТА НА Автомагистрала " СТРУМА " - ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР