Близки на жертвите на големия пожар в търговския център в

...
Близки на жертвите на големия пожар в търговския център в
Коментари Харесай

Близки на жертвите в огнения ад в Кемерово с жалби срещу огнеборците

Близки на жертвите на огромния пожар в комерсиалния център в град Кемерово в Сибир подадоха недоволства против пожарникарите, които те упрекват, че не са работили задоволително бързо в деня на нещастието, съобщи Франс прес.

Най-малко трима души с езираха прокуратурата на Кемеровска област . Те акцентират бездействието на избавителните екипи и на силите на реда по време на избавителната интервенция в мола. В пожара починаха 64 души, от които 41 деца.

Руски издания разгласяват фрагменти от жалбите . Една от тъжителките Надежда Вострикова е изгубила петима близки в пожара. Тя споделя, че в деня на пожара по телефона й се обадила щерка й, която й споделила, че била блокирана в една от кинозалите на последния етаж, която била заключена и хората не можели да избягат. Когато дошла на мястото Надежда Вострикова видяла четирима пожарникари, които не правели нищо. " Коленичих пред тях и ги помолих: " Момчета, спасете децата ми! " А те ми дадоха отговор с равнодушие: " Не можем да ви помогнем, чакаме избавителната бригада ", споделя в жалбата Вострикова.

 Кемерово БГНЕС
В друга тъжба с е цитира подобен разговор сред непосредствен на една от жертвите и пожарникарите, които споделят, че нямат подобаващия материал, с цел да влязат безвредно в киносалона. В жалбата се споделя, че след това " постепенно " пристигнали други пожарникари, само че било прекомерно късно, с цел да се спасят хората в киното.

" Смятам, че през първия час от пожара огнеборците бездействаха и демонстрираха цялостно неуважение на човешкия живот ", споделя Надежда Вострикова.

Четири дни след нещастието г невът не спада в Русия. Много хора не престават да са потресени от установените от следователите крещящи нарушавания, поради които деца са се оказали блокирани в заключени кинозали , а системата за тревога при пожар не се е задействала и се оказало, че е развалена.
 Кемерово БГНЕС
Някои от потресените хора показват намерено гнева си в обществените мрежи или на улицата, до момента в който опозицията приказва за корупция, която е разрешила тази покруса да се случи.

Следственият комитет разгласи ареста на виновен кадър в министерството на изключителните обстановки в Сибир, упрекнат, че е получил подкупи, с цел да си затвори очите за нарушаванията на пожарната сигурност в разнообразни компании.

Същевременно съветската организация Интерфакс оповестява, че 11-годишно момче , което скочи от прозорец от четвъртия етаж на комерсиалния център, с цел да се избави от пламъците, се усъвършенства. Детето беше в тежко положение. Неговите родители и по-малката му сестра починаха в пожара. Детето бе изведено от незабавното поделение. При него е баба му, съобщи ДПА.
 Кемерово БГНЕС
В пожара пострадаха над 70 души. Търговският център, в който имаше кино, боулинг зала и зоокът, беше цялостен със фамилии в неделя, когато избухна пожарът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР