Близки на 71-годишен мъж от севлиевско село се съмняват, че

...
Близки на 71-годишен мъж от севлиевско село се съмняват, че
Коментари Харесай

Близките на възрастен мъж не знаят къде е, съмняват се в имотна измама на негов гръб

Близки на 71-годишен мъж от севлиевско село се съмняват, че техният родственик е жертва на скрит план за взимане на парцелите и спестяванията му. Мъжът е болен. Близките му не са го виждали от месеци, оповестява Нова тв.

По думите им с днешна дата има притеснителни обстоятелства, свързани със здравето му и имотното му положение.

71-годишният Тотьо Колев е от севлиевското село Селище. Има безсрочна персонална карта, която обаче към този момент е невалидна. Имал нова, която никой от околните му не е виждал. Не са виждали и самия възрастен мъж от съвсем година, когато получава инсулт.

" Беше жив мъртвец. И от там потегли цялата сага ”, споделя Христо Христов.

Сагата стартира към болничното легло на Тотьо. Жена му е умряла, няма деца и за него се грижат две братовчедки и племенника Христо Христов.

" През това време се появи едно момче – Борис Тодоров, което създаваше проблеми на личния състав на заведението. Той съобщи, че ние сме никакви, едни елементарни селяни и нямаме право да се грижим за Тотьо ”, споделя Христо Христов.

Той изясни, че 25-годишният Борис Тодоров е внук на сестрата на умрялата жена на Тотьо Колев.

" Де факто няма никаква родствена връзка ”, изяснява Христов.

Така се стигнало до спор с младия мъж, който е незнаен до тогава на околните на Колев.

" Борис Тодоров пуска тъжба против нас, че ние задържаме персоналната карта. Малко по-късно отива в полицията и пуска документи за нова персонална карта на Тотьо, казвайки, че тя е изгубена. Борис, сдобивайки се с нова персонална карта, макар че остарялата е безсрочна, си прави незабавно пълномощие, което му дава всички права ”, изясни Христов.

Така, получилият инсулт Тотьо Колев, на легло и несъответстващ, съгласно медицинските документи, трансферира парцели на младия мъж, който трябвало да го гледа.

" Има апартамент в град Севлиево. Има два декара имот, които е дарил на Борис Тодоров, като Борис се задължава да го гледа на своя прехрана ”, изяснява още  Христо Христов.

A самият Тотьо Колев продължава да е в неопределеност за своите близки.

Екип на NOVA изиска среща с Борис Тодоров. Той сподели, че първо желае да се свърже с юриста си и да го разиска. Екипът на NOVA също се свърза с юриста.

Николина Николова е юрист на Тотьо Колев, наена посредством Борис Тодоров.

" Пълномощното е даже нотариално заверено, макар че Законът за адвокатурата не изисква нотариална легализация. Аз желаех, заради обстоятелството, че от положението му е мъчно да схванеш какво осъзнава ”, изясни юрист Николова.

Пълномощното е с щемпел и пръстов отпечатък, изясни адвокатката.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР