Близки, колеги и приятели на офицерски кандидат Антон Петров се

...
Близки, колеги и приятели на офицерски кандидат Антон Петров се
Коментари Харесай

Близки и колеги на Антон Петров почетоха паметта на жертвите от Кербала


Близки, сътрудници и другари на офицерски претендент Антон Петров се събраха през днешния ден на гроба му в Русе, с цел да почетат паметта му. Преди 14 години русенският рейнджър почина дружно с още четирима свои приятели при атентата против база „ Индия “ в Кербала. Антон Петров си отиде единствено две седмици, откакто навърши 26 години, съобщи кореспондентът на БГНЕС в крайдунавския град.

По традиция на 27 декември майката на русенеца Иванка Петрова прави панихида, на която постоянно идват и бойните приятели на Антон, служили дружно с него в 68-а бригада „ Специални сили “ в Пловдив. С рухване на колене, венци и цветя и обичайна запалена цигара те отдават респект на своя брат, умрял за достойнството на пагона. „ Ние се прекланяме пред неговата памет през днешния ден, само че ние се прекланяме по този метод и пред една парченце от славната история на специфичните сили, славната история на българската войска “, сподели в словото си бригаден военачалник Явор Матеев, шеф на 68-а бригада „ Специални сили “. Той сервира думи на състрадание към околните на Антон и от името на военния министър Красимир Каракачанов.

Тази година Иванка Петрова е малко по-обнадеждена в годишнината от гибелта на сина си. Майката от години води борба страната да поеме ангажимент към околните на починалите бойци. Вчера от Българска социалистическа партия дадоха обещание да предложат промени, които да разрешат фамилиите ще получават обществени добавки. „ Това е последната ми вяра, след 10 години битка. Поне някоя политическа партия пое ангажимент за смяна. Да забележим, времето ще покаже. Болката от загубата няма по какъв начин да отмине, ние просто привикваме да живеем с болката, с неналичието “, показа Иванка Петрова.

В памет на Антон всяка година майка му връчва стипендия на възпитаник от гимназията по корабостроене в Русе, където е учил в миналото и нейният наследник. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР