Близки и роднини на загиналите 45 души от Северна Македония

...
Близки и роднини на загиналите 45 души от Северна Македония
Коментари Харесай

Македонци съдят АПИ за 750 000 евро за катастрофата на „Струма“

Близки и родственици на починалите 45 души от Северна Македония в изгорелия рейс на автомагистрала “Струма ” смятата да съдят АПИ и застрахователи за 750 000 евро. Причината - почернените родственици считат, че има нарушавания в пътния сектор и това може да е довелo до трагичния случай.

Катастрофата стана на 23 ноември м. година на 31-ия километър от автомагистралата. Автобусът на македонска компания пътувал от Истанбул към Скопие. Сред жертвите бяха и 12 деца. Оцеляха седем души.

Месеци след злополуката, през вчерашния ден бе осъществен втори оглед на мястото. На място бяха представители на АПИ, “Автомагистрали ” ЕАД, близки на умрелите и ранените при злополуката и техният юрист Николай Димитров.

“Мнението на клиентите ми и нашия екип е, че виновност за пътното събитие има и секторът, който е построен и поддържан под управлението на АПИ ”, зяви юристът. В македонски медии се появи и информация, че са изчезнали персонални движимости на починалите в рейса пасажери.

Основната версия за злополуката, по която работят проверяващите, е човешка неточност и несъобразена скорост с пътните условия.

burgas info

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР