Близки и приятели на покойния преподавател по право доц. Кристиан

...
Близки и приятели на покойния преподавател по право доц. Кристиан
Коментари Харесай

Близки и приятели на Кристиан Таков учредиха фондация на негово име

Близки и другари на починалия учител по право доцент Кристиан Таков учредиха фондация на негово име.

Тя е записана в социална изгода и задачата ѝ е да спомага за одобряването на полезностите, които осмислиха живота на известния български правист – приобщаване на млади българи, бъдещи адвокати и всички будни български жители към концепциите за правдивост, нравственос и морал.

Основните цели на Фондация „ Кристиан Таков “ са:
да поддържа развиването на гражданското общество като ангажира, възпитава и образова студенти по право и практикуващи адвокати в блян към висок професионализъм, независимо мислене и дейна гражданска позиция; да популяризира концепциите за правдивост и висок цивилен морал в българското общество и др.; да подкрепя млади създатели в региона на музикалното, театралното и художествено изкуство.
Учредители на Фондацията са майката на Кристиан – оперната прима Галя Йончева, както и най-близките му другари – Петър Иванов (Председател на Фондацията), Анна Ганева, доктор Георги Ганев, Иво Сърмаджиев, доцент доктор Мая Йорданова и Мартин Стоянов. В управителните органи на фондацията вземат участие още доцент Боряна Мусева, проф. Венелин Ганев, доктор Венцислав Л. Петров, арх. Eмил Мечикян, проф. Мила Ганева, Росица Михова, Цвета Попова.

Учредителите на Фондация „ Кристиан Таков “ получиха поддръжка за начинанието от голям брой българи с изявена гражданска позиция – представители на разнообразни специалности и последователи на разнообразни политически, стопански и обществени хрумвания.

Кристиан Таков е една от най-ярките персони на българското съвремие. Блести със своя разсъдък и осведоменост, с непримиримостта си към несправедливостта и с безкористната си безрезервност към студенти, сътрудници, другари и близки. Той е подстрекател и образец за същински актуален будител.

Фондацията е отворена за поддръжката на всички, които споделят нейната идея. Имейл за връзка: [email protected].
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР