Близката до Кремъл руска хакерска група KILLNET съобщи, че е

...
Близката до Кремъл руска хакерска група KILLNET съобщи, че е
Коментари Харесай

Руската KILLNET пак атакува - хакна сайта на българското разузнаване

Близката до Кремъл съветска хакерска група KILLNET заяви, че е атакувала уеб страниците на разследващите служби на България, Естония, Полша, Румъния и Молдова. Всички тези страни бяха оповестени от Русия за вражески поради поддръжката им за Украйна във войната.

През октомври същата хакерска група на българското президентство, Министерство на вътрешните работи и още няколко институции.

Според известието в канала на хакерите в Телеграм сегашната офанзива е осъществена в събота и " е привет за всички съветски разузнавачи " във връзка празника на военното разузнаване на Русия.

Говорителят на държавното управление Антон Кутев удостовери, че за малко време уеб сайтът на Държавна организация " Разузнаване " (ДАР) е паднал, не е имало теч на данни.

Към среднощ уеб сайтът на ДАР към този момент е работел, отвън строя са били единствено страниците на разузнаванията на Полша и Молдова.

Вътрешният министър Иван Демерджиев разяснява пред БНР, че офанзивата е била с " претоварване ", сходна с тази против уеб сайтове на институции предишния месец.

" От нея не е произтекло нищо изключително. Страницата на ДАР не съдържа съвсем нищо, в нея няма сериозна информация. Атаката против нея е удар във въздуха ", сподели Демерджиев и я дефинира като имиджова.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР