Близък съюзник на унгарския премиер Виктор Орбан подаде оставка като

...
Близък съюзник на унгарския премиер Виктор Орбан подаде оставка като
Коментари Харесай

Ключов съюзник на Виктор Орбан подаде оставка в спора заради противоречиво помилване на престъпници

Близък съдружник на унгарския министър председател Виктор Орбан подаде оставка като президент на страната, откакто се забърка в обществен спор поради спорно опрощение, което тя издаде на наказан нарушител.

Каталин Новак, привърженичка на дясната партия Фидес на Орбан, е някогашен министър по фамилните въпроси и беше измежду по-яростните гласове в консервативното придвижване в Унгария.

Миналата седмица стана ясно, че тя е имала помилва мъж, който е бил наказан като съизвършител за помощ при прикриване на случай на полово принуждение в дом за деца.

Помилването беше издадено, дружно с десетки други за разнообразни закононарушения, почти по времето, когато папа Франциск посети Будапеща през април предходната година. Това стана ясно едвам неотдавна, когато локалните медии оповестиха за него.

С повишаването на митингите Орбан тази седмица се опита да ограничи последствията, като показа конституционна корекция, с цел да ограничи пълномощията на президента да помилва нарушители, които „ съзнателно нар...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР