Близък на терориста, който е координирал ., е задържан от

...
Близък на терориста, който е координирал ., е задържан от
Коментари Харесай

Близък на терориста, координирал атаките в Париж през 2015 г. е задържан у нас

Близък на терориста, който е координирал., е арестуван от българската гранична полиция.

Съденият за тероризъм в Белгия е задържан нощес към 23.00 часа на границата с Турция.
 11 починаха при офанзива на Ислямска страна в Ирак 11 починаха при офанзива на " Ислямска страна " в Ирак
Най-малко 11 души бяха убити късно през днешния ден при офанзива против село в Източен Ирак. Атаката е проведена от групировката " Ислямска страна ",...

Българската профилирана прокуратура е образувала досъдебно произвеждане против него, тъй като е бил с неистинска персонална карта от Белгия.

От там прецизираха, че арестуваният е търсен по отношение на наложена му от правосъден орган в страна от Европейски Съюз 20-годишна присъда „ отнемане от независимост “ за тероризъм. Същото лице е осъждано за тероризъм и в Република Турция. Там му е наложено наказване в размер на 9 години и 5 месеца „ отнемане от независимост “. Работата по случая продължава под надзора на Специализираната прокуратура.

Най-вероятно задържаният е Ясин Лачири, който е белгийски жител. Той е считан за непосредствен до Абделхамид Абаауд, който координираше нападенията в Париж на 13 ноември 2015 година Лачири е работил като специалист по неутрализиране на бомби в „ Ислямска страна “. През юли 2015 година терористът е наказан задочно на двадесет години затвор от Наказателния съд в Брюксел като част от развой против джихадистка мрежа.

БГНЕС напомня, че на 13 ноември 2015 година в Париж и Сен Дени (предградие на града) са осъществени най-малко шест едновременни терористични набези. Поне 128 души умират, а десетки са ранени. Осем от нападателите са измежду починалите, като седем от тях са се самовзривили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР