Близък на жертва извърши втората публична екзекуция след връщането на

...
Близък на жертва извърши втората публична екзекуция след връщането на
Коментари Харесай

Потърпевш извърши публична екзекуция в Афганистан

Близък на жертва извърши втората обществена екзекуция след връщането на власт на талибаните в Афганистан през 2021 година. Асошиейтед прес оповестява, като се базира на изказване на Върховния съд, че присъдата е издадена на мъж, разпознат единствено като Аджмал от Кабул, който е приет за отговорен за убийството на петима души при два обособени случая предходната година.

 Стотици гледаха първата обществена екзекуция след връщането на талибаните в Афганистан Стотици гледаха първата обществена екзекуция след връщането на талибаните в Афганистан

Екзекуцията е била осъществена с автоматизирано оръжие от сина на един от петимата мъже, убити от Аджмал. Тя се е състояла пред джамия недалече от канцеларията на шефа в източната провинция Лагман според правото на исляма, се споделя в изказването на съда.

Роднините на другите четирима мъже, убити от Аджамал, също са участвали.

 Публичен пердах с бич беше проведен в Афганистан Публичен пердах с бич беше проведен в Афганистан

Преди месец Организация на обединените нации разкритикува в отчет талибаните, че след завземането на властта са правили обществени изтезания, бичуване и замеряне с камъни. Световната организация прикани ръководещите в Афганистан да прекратят тези практики.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР